Kansen op winst verhogen bij blackjack met kaarten tellen

Wanneer je blackjack gaat spelen bij een online gokhuis is het jouw doel om zoveel mogelijk winsten te behalen en daarom kiezen veel spelers ervoor om een strategie toe te passen. Het kaarten tellen tijdens blackjack is één van de meest gebruikte strategie om jouw kans op winst te verhogen. Het maakt niet uit of je in het live casino speelt of tegen de software een gokje waagt want in beide gevallen kan deze strategie toe worden gepast. Wil je weten hoe je het beste kaarten kunt tellen en zo jouw kansen op winst kunt verhogen? Wij leggen het je hieronder uit!

Blackjack kaarten tellen

Kies voor het Hi Lo systeem

Om tijdens het spelen van blackjack je kaarten te tellen, kun je kiezen om verschillende manieren. Vaak wordt er gekozen voor het Hi Lo systeem omdat je hiermee het eenvoudigste van start kunt gaan en ook zou je met dit systeem jouw kansen op winst het meest kunnen verhogen. Als je kiest voor het Hi Lo systeem is het belangrijk dat je kiest voor het spel dat met slechts één kaartendeck gespeeld wordt omdat je hierbij het makkelijkste je kaarten kunt tellen. Dit komt door het feit dat je geen rekening hoeft te houden met meerdere kaarten van een soort. Het Single Deck Blackjack spel is dan ook een goed voorbeeld van een spel die je op deze manier kunt spelen.

Beginnen met tellen

Het Hi Lo systeem kun je het beste toepassen bij het Single Deck Blackjack spel omdat deze met één deck wordt gespeeld. Bij deze strategie wordt er van 3 groepen onderscheid gemaakt. Zo heb je de lage groep, middelste groep en de hoge groep met kaarten. In de lage groep zitten de kaarten 2, 3, 4, 5, in de middelste groep de kaarten 7, 8, 9 en in de hoge groep de kaarten 10, J, Q, K, A. Je begint altijd met een basis van 0 en aan de hand van de kaarten die gedeeld worden zal je gaan tellen. Goed om te weten is dat een kaart uit de hoge groep als -1 zal tellen, uit de lage groep geldt een kaart als +1 en uit de middelste groep zal de kaarten meetellen als 0 punten. Dit houdt in dat de kaarten uit de middelste groep niets zullen veranderen aan het getal waar je op komt.

Nog een kaart of toch maar niet?

Kom je op een plus tegoed uit van bijvoorbeeld 7 zodra je op deze manier de kaarten geteld hebt, dan kun je eigenlijk al weten dat er in het deck nog veel kaarten aanwezig zullen zijn met een lage waarde. Heb je een min waarde van bijvoorbeeld -6, dan weet je dat er in het deck veel kaarten zullen zitten met een hoge waarde. Of het voor jou een gunstige beslissing is om nog een kaart te nemen of niet zal je aan de hand van de kaarten die je eerder gedeeld hebt gekregen zelf kunnen bepalen.

Kaarten tellen gratis oefenen

Het is logisch dat je niet direct voor echt geld wilt gaan spelen als je deze strategie nog nooit eerder hebt toegepast. Dit is helemaal geen probleem want bij een online gokhuis kun je ook gratis spelen en zal je het Hi Lo systeem zo vaak als je wilt kunnen oefenen. Het Single Deck Blackjack spel kun je ook gratis spelen en daarom raden wij je aan om hier ook voor te kiezen. Deze wordt op dezelfde manier gespeeld als wanneer je voor echt geld gaat spelen en dat is voor jou als speler erg gunstig. Op deze manier kun je de spelregels van dit spel goed onder de knie kunnen krijgen en zal je deze manier van kaarten tellen toe kunnen passen zonder dat je het risico loopt om geld te verliezen.

Wil je ook Single Deck Blackjack spelen? Klik hier om gratis te oefenen!